A szűzhártya plasztika (hymenoplasztika) vagy a szűzhártya rekonstrukció a szűzhártya helyreállítását célzó esztétikai beavatkozás. A nők különböző okok miatt szeretnék visszanyerni szüzességüket. Az ártatlanság igazolása nászéjszaka előtt néhány országban különösen fontos, így a nők egy része vallási, társadalmi okok miatt vállalkozik a szűzhártya plasztikára. Mások szexuális életüket szeretnék izgalmasabbá tenni a szűzhártya plasztika segítségével.
Szűzhártya plasztika: konzultáció a nőgyógyásszal: A konzultáció alkalmával beszéled át a problémát a szűzhártya plasztikát végző nőgyógyásszal. Orvosunk a nőgyógyászati vizsgálat elvégzése mellett számos kérdést fog feltenni Neked egészségeddel, életviteleddel kapcsolatban. A konzultáció alkalmával nőgyógyászunk tájékoztat a szűzhártya plasztika várható eredményéről, valamint az esetleges kockázatokról és szövődményekről.
Felkészülés a szűzhártya plasztikára: A szűzhártya rekonstrukció előtt saját biztonságod érdekében teljes körű kivizsgálás szükséges. Az előzetes nőgyógyászati vizitnél tájékozódunk az élettani paraméterekről, ha szükséges, elő és utókezelésekkel tesszük gyorsabbá a regenerációt (pl. gyulladás esetén az orvos a szűzhártya plasztika előtt hüvelykúp használatát javasolhatja). A szűzhártya plasztika előtti két hétben javasoljuk a természetes szövetből készült, jól szellőző alsónemű viselését. Amennyire lehet, kerüld a szoros ruházatot.
A szűzhártya rekonstrukció: A szűzhártya plasztikát minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzik orvosaink, ahol – biztonságod érdekében – garantáltan rendelkezésre áll intenzív ellátás, ha komplikációk lépnének fel a szűzhártya plasztika közben. A szűzhártya rekonstrukcióra altatásban kerül sor, és kb. 1 órát vesz igénybe. A szűzhártya plasztika során a hüvelybemenetben látható szűzhártya maradványok széleit felfrissítjük, és felszívódó öltésekkel egyesítjük. A szűzhártya plasztikát legcélszerűbb a menstruáció elmúltát követő 3-4 napon belül végezni, hogy a következő menstruáció idejére a sebek már gyógyulttá váljanak.
A szűzhártya plasztika kockázatai: A szűzhártya plasztika során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény. Fontos tudni, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, a szűzhártya rekonstrukció is kockázattal jár. Ennek ellenére évente több ezer nő esik át problémamentesen szűzhártya plasztikán és elégedettek az eredménnyel. Azután, hogy orvosoddal mindent átbeszéltetek, ismerteti Veled az esetleges kockázatokat, komplikációkat, és a szűzhártya plasztika utáni teendőket is. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, gyulladás.
Szűzhártya plasztika: felépülés: A szűzhártya plasztika után a diszkomfort érzés természetes, hiszen a nemi szerv a testünk egyik legérzékenyebb része. Fordíts különös figyelmet a tisztálkodásra, a fertőzések elkerülése érdekében. Tüsszentés, emelés és minden olyan tevékenység, ami az izmok összehúzódását eredményezi, enyhe fájdalomérzetet vált ki, ezért a szűzhártya plasztikát követően kb. 1 hétig kerüld a háztartási és a fizikai munkát. A szexuális érintkezés a szűzhártya plasztika után kb. 2 hétig kerülendő, de a diszkomfort érzés elmúltával újra folytatható.
Szűzhártya rekonstrukció: eredmények: A szűzhártya plasztika eredményeként a szűzhártyád újra ép lesz. Plasztika itt.