Fasz és mellek a kisgyerek mellett a Nemzeti színházban! Vidnyánszky Attila egy színházi értelemben igen alacsony színvonalú kinyilatkoztatás, a saját színházfoglalását színpadra állító Vitéz lélek bemutatása után mintha vissza kívánna térni ahhoz, amiben igazán jó: a látomásos erejű, grandiózus látványvilágú, korántsem csak a tudatra ható, hangsúlyosan összművészeti előadásokhoz.

fasz_es_mellek_kisgyerek_mellett

A Johanna a máglyán című oratórium nagy része ebben a szellemben készült: Olekszandr Bilozub csodálatosan impozáns, az előadással együtt élő-mozgó-vibráló díszletében jó félszáz statiszta felel az álomszerűen hömpölygő összképért, Bozsik Yvette táncosai a szüntelen változékonyságért, miközben Honegger zenéjét a színpad előterében szimfonikus zenekar szólaltatja meg… A blog bejegyzés itt olvasható.

megfogja_a_peniszt

Több mint 120 művész közreműködésével mutatták be a Johanna a máglyánt, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, Bodrogi Gyula és Blaskó Péter főszereplésével. A rendező, Vidnyánszky Attila azt mondta: totális színházat láthatnak majd a nézők, melyben szimfonikus zenekar, kórus, színészek, operaénekesek és táncosok is szerepelnek. Videó a próbáról:

Színészek és rendező: Bakos Kornélia, , , , , , , , , , , , , , , , , , .